Wat zijn gebolleerde eindrollen?

Heeft u ooit van gebolleerde eindrollen gehoord? In dit blog vertellen wij u er in ieder geval meer over. Wat zijn het en welke toepassingen hebben ze? U leest het dus hier. Er zijn veel verschillende soorten eindrollen, ieder met andere toepassingen. De naam geeft het al een beetje weg, gebolleerde eindrollenhebben een afschuining. Lees nu verder.

Wat doet een gebolleerde eindrol

Wat doet dit afgeschuinde uiteinde eigenlijk? Ze voor komen scheefloop wat te herkennen is aan bijvoorbeeld de transportband die scheef over de rol loopt. Maar ook kan transportband beschadigd zijn door het schuren, maar ook kan het zijn dat het te transporteren product beschadigd is. Ook kan er materiaal gemorst worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan asymmetrische belading, verkeerde bandspanning een verontreinigde transportband of onjuist afgestelde trommels. Gebolleerde eindrollen zorgen voor een stabiel spooreffect. In de meeste gevallen is het monteren van een gebolleerde eindrol al voldoende.

Meer weten?

Heeft u vragen over een gebolleerde eindrol en bent u benieuwd wat er precies mee gedaan kan worden? Stel uw vragen aan de specialisten van ACB Transportbandenvoor gebolleerde eindrollen. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden.

Reacties zijn gesloten.