Wat als mijn huisdier vermist raakt?

Het is mogelijk dat uw huisdier vermist raakt. Het is de ergste nachtmerrie van elk baasje. Ineens is uw huisdier nergens meer te bekennen. Dit heeft niks te maken met het feit dat u huis niet fijn is voor het huisdier of dat u niet goed oplet, een huisdier raakt vermist omdat het een andere kat volgt en te ver van huis raakt, ergens bang van raakt en zich verstopt of door jachtinstinct het bos in gaat en de weg niet terug kan vinden.

En nu?

Als u huisdier weg is moet u natuurlijk gaan zoeken. Doet dit eerst zelf. Kijk onder auto’s in schuurtjes, dakgoten en andere gekke plekken. Als uw huisdier zich verstopt omdat hij bang is, dan kan hij overal verscholen zitten. Hierbij komt dat uw huisdier meestal uit angst niet komt als u hem roept. Kijk dus écht goed overal in, want hij kan er best zijn, ook al reageert hij niet. Als uw eigen zoektocht niets oplevert kunt u de buurt inschakelen. Vraag mensen hun schuur open te laten, hang posters op en geef eventueel een beloning voor de vinder.

Gevonden?

Heeft u vervolgens uw huisdier (na een paar dagen) gevonden en wilt u het zekere van het onzekere nemen en erachter komen of uw huisdier niks mankeert? Ga dan op zoek naar een dierenarts in de buurt voor een controle.

 

Reacties zijn gesloten.